آخرین اخبار : 

۲- گونه شناسی نان­ها و تنورهای شهر همدان/ لیلا توانگر رنجبر  

 

چکیده:

    شاید بتوان نان و تنور را دارای جایگاه یگانه ای دانست که ریشه در جسم و جان ما دارد و این

خود به تنهایی مبین اهمیت تحقیق و پژوهش در این حوزه است. از طرفی دیگر در مناطق مختلف

ایران، گونه های متنوعی از نان و تنور وجود دارد که ثبت آنها در شکل گیری روایتی صحیح از ملتی

موثر است. بررسی تنورهاو نانهای مختلف درنواحی گوناگونی ایران می­ تواند به نوعی بررسی یکی

از مهمترین شاخصه ­ی فرهنگی در نقاط مختلف این کشور باشد.

دراین پژوهش گونه­ های مختلف نانها و تنورهای مورد استفاده در شهر همدان ثبت و بررسی

شده ­اند که این بررسی شامل اطلاعات تاریخی، مباحث فرهنگی و جزئیات فنی به همراه ثبت

مشاهدات است.

روشهایی که در این تحقیق برای جمع آوری اطلاعات به کار گرفته شده­ اند، عبارتند از:

مراجعه­ ی حضوری به مناطق از پیش تعیین شده و مصاحبه با افراد مرتبط با عنوان و نانوایان،

جمع آوری اطلاعات توصیفی و روایتهای فرهنگی و آئینی مختلف درارتباط با نان وتنور

(تصویربرداری–ثبت مکتوب– صدابرداری و …)، جمع آوری و دسته بندی مطالب گردآوری شده با

استفاده از روشهایی که ذکر شد، بررسی­ هایی نظیر پژوهش در مصالح و روشهای ساخت تنور،

سوخت و نحوه ­ی عملکردتنور، ویژگی­های ظاهری تنور، توصیف مواد تشکیل دهنده ­ی نان، روش

طبخ نان، نوع نان و وصف ویژگیهای آن، نانوا و آداب نانوایی، باورها و عقاید مردم در این تحقیق

آورده شده است.

کلید واژه­ ها:

انواع نان، انواع تنور، نانوایی، فرهنگ نان، فرهنگ نانوایی، شهر همدان.


* دانشجوی کارشناسی ارشد ایرانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، بنیاد ایرانشناسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *